Gezamenlijk op zoek naar betekenis.

Van Belangstellende naar Belanghebbende

Er is veel mis in de wereld, maar er wordt vreselijk hard gewerkt om de opgelopen schade te verkleinen. Dat alleen is niet toereikend. Mensen wijzen naar elkaar en nemen afstand van problemen omdat ze niet weten hoe ze die zouden moeten oplossen. Ons advies: verbeter de wereld en begin kleinschalig. Dat is te overzien. Het rendement is zichtbaar en persoonlijke inspanningen om anderen te helpen is goed voor de groei van je eigen welzijn. 

Aan de zijkant staan, wegkijken en schouders ophalen, veroorzaakt een voortwoekerende, individuele moedeloosheid en is wat een groot deel van de maatschappij overkomt. De met privileges vervlochten, bestaande machtsstructuren maken het ook lastig om op pragmatische wijze verandering te brengen in verhoudingen die niet maatschappelijk of ecologisch zuiver zijn. Ieder weldenkend mens is een Belangstellende, maar je bent ontegenzeggelijk Belanghebbende. In de praktijk word je dat pas als je je daadwerkelijk inzet voor sociale rechtvaardigheid. 

Doe daarom mee met een van onderstaande acties, zet je in om die te laten slagen en geniet van het maatschappelijke rendement. 

The Rubble Run

Het verre, vergeten land Haïti heeft jou nodig en jij hebt beweging nodig, want fit blijven in deze Spartaanse tijden is van belang. Daarom moedigen we je aan mee te doen met The Rubble Run, een estafette van kleine sponsorbedragen waarvan de opbrengst naar Haïti gaat. Daar heeft De Mobiele Fabriek slachtoffers van de serie aardbevingen geleerd hoe je van het dodelijke puin weer waardige en aardbevingsbestendig woningen kan maken. Om meer slachtoffers op te kunnen leiden en de productie te kunnen vergroten moeten we de nodige financiën bij elkaar brengen. En daar hebben wij jou en vele anderen bij nodig. 

Bekijk de actie hier.

Recycle Man

Puin wordt in de handen van door De Mobiele Fabriek opgeleide hedendaagse recyclingspecialisten grondstof voor aardbevingsbestendige kleine woningen, waarmee vele woonvormen gemaakt kunnen worden. Het unieke aan dit proces is dat werkenden slachtoffers niet meer afhankelijk blijven van goedbedoelde donaties, maar donaties aangewend worden om een nieuw, modern vak te leren en een eerlijk loon te verdienen. Haïti is daarmee koploper in een ontwikkelingsland, waar arme mensen zelf het milieu ontlasten en een eigen lokale economie ontwikkelen. De opleiding tot Recycle Man dient nu doorontwikkeld en semi-geautomatiseerd te worden, zodat meer werkeloze slachtoffers kunnen worden opgeleid en de productie kan worden opgeschaald. Doe ook mee met deze actie! Lees er hier meer over.

NYMMT voor Haïti

Stichting New York Morelia Marathon Team (NYMMT) is opgericht in 2006 door een groep Rotterdamse en Amsterdamse studenten. Het doel: samen de marathon van New York te lopen. Na verloop van tijd heeft NYMMT, New York losgelaten, maar de insteek is niet veranderd. Elk jaar loopt een groep studenten in een mooie stad een marathon voor een goed doel. Dit jaar gaan de studenten lopen voor Petit Paradis in Haïti.


Lees hier meer over deze actie.

Geef.nl

Haïti lijkt een door de mensheid vergeten land. Voor de Nederlandse overheid is Haïti al lang geen ‘doelland’ meer en ex-president Trump van de VS noemde Haïti een ‘shithole country’. Dat verdienen deze prachtige mensen niet. Wij hebben Haïtianen ervaren als een kunstzinnig en hardwerkend volk dat met uw en onze steun probeert het land zelfstandig uit het dal te krijgen.  .  


Wij hebben daarom via Geef.nl een actie opgezet om de Haïtianen te ondersteunen. Voor elke 5 euro die u doneert kan een kwalitatief hoogwaardig bouwblok uit puin gemaakt worden door de door ons opgeleide Haïtiaanse Recycle Man. Lees er hier meer over en doneer via geef.nl.

Uw eigen actie

Heeft u een idee voor een eigen project en daar ook al (deels) funding voor, neem dan contact met ons op. Bent u Belanghebbende en past het project binnen ons beleid, dan kunnen we gezamenlijk zorgen voor een succesvolle start en een overzichtelijke route naar succes. We horen graag van u!

Mail ons op info@fairlifefoundation.org