NYMMT loopt marathon voor Haïti

Stichting New York Morelia Marathon Team (NYMMT) is opgericht in 2006 door een groep Rotterdamse en Amsterdamse studenten. Het doel: samen de marathon van New York te lopen. Na verloop van tijd heeft NYMMT, New York losgelaten, maar de insteek is niet veranderd. Elk jaar loopt een groep studenten in een mooie stad een marathon voor een goed doel.

Dit jaar heeft de stichting Fair Life Foundation gekozen uit vele mogelijke goede doelen. Met zo’n 40-50 studenten gaan zij in mei (of later vanwege corona) de marathon van Milaan lopen. Elke student laat zich sponsoren en spaart voor een onderdeel van een huis op Haïti.  

De onderdelen van een te bouwen huis op Petit Paradis

De woningen in de gemeenschap worden volledig opgetrokken worden uit bouwpuin, dat als gevolg van de serie aardbevingen in de afgelopen jaren, met name rondom Port-au-Prince, een zware stempel op het milieu drukt. Deze huizen zijn natuurramp bestendig en krijgen zonnepanelen, zodat het duurzame onderkomens worden waar de bewoners lang profijt van hebben. De woningen worden gebouwd door onopgeleide, werkloze slachtoffers van de rampen die zo het recycling vak en een nieuw systeem van bouwen leren. Door dit project is er groeiend besef onder de bevolking dat bouwpuin hoogwaardig bronmateriaal voor hergebruik kan opleveren. De pilot kan dus geslaagd worden genoemd en nu is het tijd om op te schalen. Lees hier meer over de stichting NYMMT.

Hieronder een korte video waarin Darline, onze ingenieur en manager in Port-au-Prince, je meeneemt naar onze locatie en de modelwoning laat zien.