Haïti, wij zijn je niet vergeten.

Het verre, vergeten land Haïti heeft jou nodig en jij hebt beweging nodig, want fit blijven in deze Spartaanse tijden is van belang. Daarom moedigen we je aan mee te doen met The Rubble Run, een estafette van kleine sponsorbedragen waarvan de opbrengst naar Haïti gaat. Daar heeft De Mobiele Fabriek slachtoffers van de serie aardbevingen geleerd hoe je van het dodelijke puin weer waardige en aardbevingsbestendig woningen kan maken. Om meer slachtoffers op te kunnen leiden en de productie te kunnen vergroten moeten we de nodige financiën bij elkaar brengen. En daar hebben wij jou en vele anderen bij nodig. 

Hoe werkt de loopactie

Het 5-5-5 loopsysteem van The Rubble Run werkt als volgt:

  • Je zoekt minimaal vier andere lopers. Dat zijn je teamleden, die zich allemaal voor tenminste 5 euro door 5 sympathisanten laten sponsoren. Het gesponsorde bedrag wordt aan Stichting Fair Life Foundation t.b.v. het project in Haïti afgedragen. 
  • Gezamenlijk vormen jullie een team dat zelf een loopvorm bedenkt of een loopvorm als hieronder gaat doen.
  • Als initiatiefnemer ontvang jij voor alle leden van het loopteam een Haïtiaans estafettestokje. Wij willen wel graag een vergoeding van 1,50 euro per estafettestokje ontvangen, want dat zijn de stokjes meer dan waard.  
  • Maak van de loop of van jouw teamleden met je gsm een leuke impressie van 10 seconden en stuur die naar ons. Wij zetten het filmpje vervolgens op onze website. Natuurlijk leuk als het estafettestokje ook een rol speelt.
  • Na de loop hou je ter herinnering je eigen estafettestokje en moedigt de andere teamleden aan zelf weer een nieuw team samen te stellen. Na aanmelding worden weer nieuwe estafettestokjes gestuurd, dus behouden de initiatiefnemers altijd hun eigen estafettestokje. 
  • Afstanden van de loop en het type loop kan je zelf bepalen. Het gaat er niet om wie het langst loopt. Het gaat erom dat je plezier hebt in de soort loop die je doet.
  • Bedenk dat vanwege de Coronaveiligheidsmaatregelen de loop een estafette is. De teamleden lopen dus ieder voor zich de geplande afstand. 

Bedenk je eigen loop of kies een van onderstaande lopen en doe die op je eigen manier. 
De tempoloop – de duurloop – de stadsloop – de bewonderingloop – de intervalloop – de sprint – de heuvelloop – de afschuwloop – de rond-de-kerkloop – de hink-stap-sprong loop- de fantasieloop – de ongemakkelijke loop– de schaterlachloop – de feestloop – de  achterwaartsloop– de kalmteloop – de romantische loop – de ouder-kind loop.

Na aanmelding ontvang je verdere gegevens met mogelijke voorbeelden van andere gehouden lopen. Bedenk een leuke naam voor je team en schrijf je hieronder in. Zorg dat je onder vermelding van je teamnaam en je eigen achternaam het geld voor de estafettestokjes en natuurlijk later het gelopen sponsorgeld overmaakt op rekening NL52 INGB 0009 4508 61 t.n.v. Stichting Fair Life Foundation. Planning loop: vanaf 1 mei 2021.  

Bijvoorbeeld de rond-de-kerk-loop of de achterwaarts-loop
Geef ons b.v. even aan wanneer je deze loop organiseert