Haïti, we zijn je niet vergeten.

Door aardbevingen en tornado’s zijn in Haiti veel huizen verwoest en is het land bezaaid met puin. In de afgelopen jaren is veel hulp geboden, maar een veilige woning is een droom. Het verre, vergeten land Haïti heeft jou nodig en jij hebt beweging nodig, want fit blijven in deze Spartaanse tijden is van belang. Daarom moedigen we je aan mee te doen met The Rubble Run, een estafette van kleine sponsorbedragen waarvan de opbrengst naar Haïti gaat. Daar heeft De Mobiele Fabriek slachtoffers van de serie aardbevingen geleerd hoe je van het dodelijke puin weer waardige en aardbevingsbestendig woningen kan maken. Om meer slachtoffers op te kunnen leiden en de productie te kunnen vergroten moeten we de nodige financiën bij elkaar brengen. En daar hebben wij jou en vele anderen bij nodig. 

Haïtiaanse kinderen wonen vaak als weeskind in gevaarlijke krotten en tenten en willen niets liever dan een huis dat veilig is.


Huizen aardbevingsbestendig maken kunnen ze in Haïti niet, maar daar hebben wij in Nederland wél verstand van.

Gek genoeg kan het vernietigende puin de oplossing zijn voor een aardbevingsbestendige woning, waarin voor kinderen een veilige toekomst is weggelegd. Nederlandse specialisten van De Mobiele Fabriek themobiIefactory.org hebben in de afgelopen tijd werkeloze Haïtiaanse slachtoffers van de rampen geleerd hoe je van puin legovormige bouwblokken kan maken voor waardige en veilige huizen. En die kunnen ze nu zelf bouwen.

Als er meer Haïtianen opgeleid worden kunnen natuurlijk meer huizen gemaakt worden en komen de dromen van Haïtiaanse kinderen echt uit.

Het 5-5-5 loopsysteem van The Rubble Run werkt als volgt:

  • Je zoekt minimaal vier andere lopers (maar meer mag natuurlijk ook). Dat zijn je teamleden, die zich ieder voor tenminste 5 euro door 5 sympathisanten laten sponsoren. Het gesponsorde bedrag wordt aan Stichting Fair Life Foundation t.b.v. het project in Haïti afgedragen. 
  • Gezamenlijk vormen jullie een team (bedenk een leuke naam!) dat zelf een loopvorm bedenkt of een loopvorm als hieronder gaat doen.
  • Maak van de loop of van jouw teamleden met je gsm een leuke impressie van 10 seconden en stuur die naar ons. Wij zetten het filmpje vervolgens op onze website. Natuurlijk leuk als het estafettestokje ook een rol speelt.
  • Na de loop hou je ter herinnering je eigen estafettestokje en moedigt de andere teamleden aan zelf weer een nieuw team samen te stellen. Na aanmelding worden weer nieuwe estafettestokjes gestuurd, dus behouden de initiatiefnemers altijd hun eigen estafettestokje. 
  • Afstanden van de loop en het type loop kan je zelf bepalen. Het gaat er niet om wie het langst loopt. Het gaat erom dat je plezier hebt in de soort loop die je doet.
  • Bedenk dat vanwege de Coronaveiligheidsmaatregelen de loop een estafette is. De teamleden lopen dus ieder voor zich de geplande afstand. 

Bedenk je eigen loop of kies een van onderstaande lopen en doe die op je eigen manier. 
De tempoloop – de duurloop – de stadsloop – de bewonderingloop – de intervalloop – de sprint – de heuvelloop – de afschuwloop – de rond-de-kerkloop – de hink-stap-sprong loop- de fantasieloop – de ongemakkelijke loop– de schaterlachloop – de feestloop – de  achterwaartsloop– de kalmteloop – de romantische loop – de ouder-kind loop.

Van Nederland tot Haïti

Win met je team een Haïtiaans feestje en raad hoe lang het duurt voordat alle deelnemende teams bij elkaar de afstand van Nederland tot Haïti hebben gelopen. De afstand die elke deelnemer loopt wordt bij elkaar opgeteld om zo tot het team resultaat te komen. De resultaten van alle teams samen is de total gelopen afstand. De tot en met 28 november 2021 gelopen afstand bedraagt: 126 km.

Hulde aan onze helden, de studenten van Stichting NYMMT. Zij beten de spits van de Rubble Run af met de marathon van Lissabon en wisten de eerste 126 kilometers van de afstand naar Haiti af te leggen. Maak kennis met onze helden op www.nymmt.com

Doe mee!

Doe mee met de estafetteloop en schrijf je hieronder in.


Inschrijfformulier Rubble Run estafette

Bepaal samen met je team de datum waarop het gelukt is om met alle teams gezamenlijk de afstand van Nederland tot Haïti (7.513 km) te lopen. Het team dat het dichtst bij de werkelijk datum zit (de voortgang is op de website te volgen), wordt uitgenodigd voor een leuke Haïtiaanse bijeenkomst.

Opslaan gegevens en betaling
Hierbij geef ik toestemming voor het opslaan van mijn gegevens door Fair Life Foundation en meld ik mij en mijn team aan voor de Rubble Run. Aan deelname zijn kosten verbonden van 10 euro per team en deze zal ik z.s.m. overmaken op rekeningnummer NL52 INGB 0009 4508 61 t.n.v. Fair Life Foundation o.v.v. de teamnaam en plaats van deelname. Voor elk team dient een eigen inschrijving plaats te vinden. Bij het aanleveren van foto's van de eigen Rubble Run, zal ik ervoor zorgen dat de zichtbare deelnemers toestemming hebben verleend voor het (tijdelijk) plaatsen van hun afbeelding op www.fairlifefundation.org.